Du kan læse om alle ture med fangst her.
2017 blev året, hvor vi fangede den største fisk nogensinde, idet det lykkedes Kasper Svendsen at lande en stør på hele 26 kg. i Loch Nees med Simon Sørensen som tovholder. Turen gav alt i alt en håndfuld af de drønstærke urtidsfisk, så der var ”flex på klingen” – og Simon har allerede lovet at arrangere en ny stør-tur i det nye år!
Desværre dykkede sommeropgangen i Trend Å mærkbart i forhold til de foregående år og det fremgik også af juniorernes fangster. Der var ingen, der i 2017 nåede ”svendestykket” TRE I TREND (altså mindst én havørred på både orm, spin og flue): Kristoffer og Emil M landede begge fine fisk på orm og spin, men de kiksede begge med fluen.
Klubaftenerne, der kører hver mandag i vinterhalvåret, har altid et pænt fremmøde. Vi fremstiller forskelligt ”endegrej”, som er målrettet de planlagte fisketure: Vi øver de stærkeste fiskeknuder ved at lave forskellige forfang (til gedder, fladfisk og fluer) og sammen med vor multikunstner, Per Johannsen, kan juniorerne fylde grejæskerne med forskellige spinnere (Mepps 1-5 + Kondom-spinnere og dobbelt-spinnere plus forskellige blink til kyst, sø og å. Samt diverse wobler-modeller, der er mindst lige så flotte og effektive, som dem, der sælges i butikkerne. Og alt sammen til meget små penge!
Det blev vort mangeårige medlem, Anders Kruse Laursen, der blev ÅRETS JUNIOR. Sammen med hæderen modtog han et lækkers Waterworks ”Liquid” fluehjul sonsoreret af The Fly Co og juniorafdelingen i fællesskab samt Per Johannsens juvel-smukke blink – med titlen indgraveret.
– Anders er en rigtig dygtig og aktiv fyr med mange talenter. Han har bl.a. taget ”TRE I TREND” to gange og vist sig som en god kammerat. Foruden stort flair for fiskeriet er Anders også en dygtig gymnast og sportsmand og han skal nok drive det vidt!
Her ved årsskiftet skal lyde en stor tak til forældre og pårørende for uvurderlig support, når vi mangler chauffører og ekstra hjælpere til fisketurene. Samme store, varme tak skal lyde til vore trofaste sponsorer: The Fly Co, Korsholm i Skjern, Lene og Karl ved Gunderup Fiskesø og Lise og Niels på Fiskegården i Hvalpsund. Sidst men ikke mindst en stor hånd vore dygtige medinstruktører og hjælpere, der tager deres store del af arbejdet med at drive Danmarks mest aktive juniorafdeling. Uden jer gik det ikke!
Et stort KNÆK OG BRÆK til unge som ældre i Trend Å Lystfiskeriforening for det nye fiskeår 2018.
HUSK AT VI ALTID ER PÅ UDKIG EFTER NYE JUNIORMEDLEMMER MELLEM 10-18 ÅR. I BEDES ALLE HENVISE FISKEINTERESSEREDE JUNIORER TIL UNDERTEGNEDE!
Orla
Stør, større, størst
Syv juniorer og to voksne var i starten af november på langtur til Loch Nees P&T i nærheden af Vemb i det vestjyske med Simon Sørensen som erfaren tovholder. Fem af de syv juniorer ville fiske efter stør, mens de to sidste hellere ville fange ørreder.
Dagens ubestridte storfanger blev Kasper Svendsen, der landede og genudsatte en hvid stør på 26 hårdtpumpede kilo. Senere lykkedes det Benny Møller at lande en tilsvarende fisk (måske den samme!), ligeledes på 26 kilo, mens Jannik Olsen genudsatte en på 16. Disse tre fisk er de tungeste, der nogensinde er landet i juniorafdelingens mangeårige historie, mens den hidtil største trofæfisk er Brian Kristensens fantastiske gedde på 12 kilo fanget tilbage i 2003 i Guldager Sø.
Der var også et par livlige stør til Oliver Rybjerg og Emil Mogensen på 9 kg og sidstnævntes mor, Jane, genudsatte en på 11 kg, mens unge Emil Tølbøl mistede en på over 20 kg, som brutalt sprængte linen.
Kristoffer Kristensen og Patrick Bundgaard valgte at fiske efter ørred, og Kristoffer fangede en fjeldørred på 2,8 kg en kildeørred på 2,4 kg og en regnbue på 1,4 kg på et gennemløbsblink, mens Patrick tag tre mindre regnbuer på 0,8 – 1,0 kg på flue.
Holstebro-juniorer fanger 15 havørreder ved Trend aa
Fem juniorer og to ungdomsledere fra Holstebro og Omegns Fiskeriforening (HOF) fiskede weekenden d. 7-8. oktober i Trend Å med base i Trendforeningens klubhus.
Juniorleder Michael Hansen fortæller, at gruppen landede 14-15 havørreder og en regnbue samt at de observerede adskillige trækkende fisk. Otte af fiskene blev taget med hjem, og turens største blev fanget af Daniel Sommer Pedersen: En flot, gylden havørred på 65 cm fanget på en lille Rapala wobler.
Herunder fortæller Daniel om sin flotte fangst og sit første møde med den fiskerige lille å: Vi ankom til klubhuset og da vi havde pakket ud, gik vi ned til åen. Her fandt jeg et rigtigt dybt hul og jeg kastede 10-15 gange med wobleren, fordi jeg var overbevist om, at der var en fisk i høllet. Jeg sagde faktisk til min makker, at jeg fornemmede at der var en fisk og at jeg ville have den til at hugge.
Og så kom hugget. Fisken gik rigtigt dybt og jeg kunne mærke, at der også var lidt vægt bag. Så efter en fight på 10 minutter kom den i overfladen og jeg vurderede den til at være en ny personlig rekord. Vi fik den nettet og aflivet, fordi det var en rigtig stor og flot farvet han med kæbekrog.
Senere blev den vejet til 2,5 kilo og målt til 65.5 cm og det var en ny PR, fortæller den stolte fanger
Michael takker på drengenes vegne for en fantastisk weekend og satser på at vende tilbage næste år – og mon ikke vi bliver flere næste gang, når de hører om vore fantastiske fangster, slutter han.
TTT i junglen
Som omtalt vedr. ”Hyttedagen” forleden kneb det med varme, voksne hænder, så vi fik ikke trimmet fiskestier op- og nedstrøms den gamle hytte. Det gav desværre problemer for de 4 deltagere var årets TTT (= Trend Telt Træf), Emil T, Emil G, Rasmus og Patrick, der alle er nye/kommende medlemmer af juniorklubben.
Især neden for hytten stod græsser og tagrør højt langs bredden og var som en uigennemtrængelig jungle for de små mennesker. Da vi samtidig fik en del byger, drev den overfrodige plantevækst af væde.
Det startede ellers så hyggeligt, da Brian grillede pølser, men fiskemæssigt var det ikke nogen succes, da det ikke lykkedes os at lande en eneste fisk under de van(d)skelige forhold.
Da det blev mørkt, måtte vi ”putte” de 4 drenge i hytten, da to af drengenes telt ikke var vandtæt. Heldigvis var der fint plads i hytten, men de kunne ikke falde i søvn. – Så allerede kl. 4.30 var de i gang igen ved åen: 2 ved Hesteskoen og 2 oppe ved Hennings Spang – men altså uden fisk. – Næste år må vi være bedre forberest.
PS. Nogle dage senere fiskede instruktør i Danmarks Sportsfiskerforbund Per Jørgensen og hans datter opstrøms Boltrup og Per fik en målsfisk med hjem og tabte en mere.
Masser af fisk på turen til Dvergetved
Den årlige karpetur op til Niels Pontoppidans naturperle højt mod nord, Dvergetved Søpark vest for Elling, er altid noget særligt. Og Jørgen Jakobsen er heldigvis stadig tovholder, selvom han desværre har måttet drosle sine aktiviteter ned.
Trend mønstrede 8 juniorer og 4 voksne, mens Brønderslev havde 7 deltagere foruden Jørgen J og barnebarnet Mathias (som er medlem af Hjørring). Oliver havde inviteret sin fiskeven Mads Emil med på turen og de to gutter lagde hårdt ud med at lande dagens to største spejlkarper på 60 og 50 cm. efter forrygende fights. Det var i øvrigt drengenes første karper nogensinde!
Patrick og Kristoffer valgte at fiske med flue i børnesøen og de fik hurtigt landet nogle regnbuer. Om eftermiddagen lavede Jørgen en fremragende fluefiske-skol e, hvor brødrene Kasper og Rasmus også deltog og hvor begge fangede deres første ”fluefisk” nogensinde. Super!
Dagens storfanger blandt ”Smoltene” fra Team Trend blev Oliver med 5 karper – største 60 cm – og 10 skaller. Herunder resultatet blandt de øvrige
7 deltagere:
Kristoffer: 8 regnbuer + 2 skaller
Patrick: 4 regnbuer + 2 skaller
Emil Tølbøl: 7 karper
Emil Mogensen: 6 karper og 5 skaller
Kasper S: 3 regnbuer
Rasmus S: 1 regnbue Mads Emil (gæst) 7 karper (største 50 cm) og 6 skaller
Kristoffer tæt på “Tre i Trend” – og Andreas scorrer på skum
Tirsdag den 4. juli var det kun Emil M, Kristoffer og hans far, Rune, Per Johannsen og Orla, som mødte op til juniorturen – og det blev de voksnes aften: Rune fik to havørreder på spin, den største på 54 cm og Orla fik en på knap 50 cm på en lille vådflue.
Tirsdag den 11. var fremmødet lidt bedre: Jannik, Andreas Sloth, Benny, Kristoffer og hans far, Rune, samt Per Johannsen og Orla. Det lykkedes Kristoffer at fange en fin havørred på 44 cm. på orm, så nu mangler han ”kun” at fange en på flue for at score ”Tre i Trend” og dermed årets flotteste præmie. Desuden fik Rune en på 54 cm. – og mistede en større! – på spinner.
Andreas tog en på 48 cm (med havlus) på skumflue (vistnok den første ”tørfluefisk” blandt juniorerne – og han tog en på 70 cm på skum i lørdags! – mens Orla hjembragte en på 55 cm. fanget på en lille Red Hackle vådflue og genudsatte en målsfisk, som tog en skøjte-flue.
Travl hyttedag
I mange år har vi afholdt en årlig ”Hyttedag” op til skoleferien, hvor juniorer og voksne rengør, maler og vedligeholder de gamle hytte, der blev opført i 1953. Desuden buskrydder vi fiske-stier langs åen op- og nedstrøms hytten for siv, tagrør og anden høj vegetation, som besværliggør (eller umuliggør) fiskeri for de små mennesker.
I år valgte vi dog at udsætte ”Hyttedagen” til lørdag d. 8/7, fordi seniorerne indførte en ”Beskærerdag” midt i juni – men det viste sig at være en fejl, da de fleste juniorer åbenbart var taget på ferie eller havde erhvervsarbejde i juli. Der var desværre kun en enkelt tilmelding, så vi udsatte ”Hyttedagen” endnu en gang til tirsdag eftermiddag d. 18/7 – inden aftenfiskeriet.
Her fik vi faktisk 3-4 tilmeldinger, men da det kom til stykket, var der kun Emil M til rådighed sammen med Leo og Orla. Heldigvis kunne tre 12-årige Aalestrup-gutter, Emil G, Victor og Patrick (der var på ”prøvetur” som evt. nye medlemmer) give en hånd med.
Så vi nåede at få malet terrasse-væggene både ud- og indvendig og de fire drenge rengjorde hytten indvendig, mens Orla dels kørte en runde med PR-plakater og derpå buskryddede teltpladsen ved hytten samt en kortere strækning med tagrør nedstrøms. – Efter fiskeriet genudsatte Emil en undermåler.
Dagen efter tog Emil M og hans far, Peter retur og malede hyttens øst- og sydfacade. Godt gået! – Og samme aften tog Emil F til åen og fangede en flot havørred på 50 cm. Sådan!
Nu mangler vi bare at få malet bord-bænkesættet ved P-pladsen…
Woblertest, ulve-lusk og fine havørredfangster
Det er tradition gennem mange år, at vore juniorer har fisketur til åen hver tirsdag aften hele sommeren.
I år har de foreløbig gennemført to tirsdagsture i løbet af den sidste halvdel af juni og den første aften startede med, at foreningens wobler-mester, Per Johannsen, finjusterede en snes fine, farvestrålende woblere, som juniorerne har fremstillet på vinterens klubaftener. Trods en ihærdig indsats lykkedes det dog ikke at fange havørred denne aften, men Emil Fragtrup var tæt på, men mistede fisken efter 12-15 sekunders udtrætning. – Til gengæld fik en anden Emil (med efternavnet Mogensen) en på opleveren, da han i skumringen så en ulv luske forbi langs den modsatte bred nær den gamle hytte.
Fine fangster på Lystfiskeriets Dag
Tre juniorpiger og 12 –drenge samt et tilsvarende antal voksne dyrkede familiefiskeriets glæder i det fineste forårsvejr, da ”Smoltene” fra juniorafdelingen i Trend Å Lystfiskeriforening indbød til Lystfiskeriets Dag sammen med Gunderup Fiskesø. Traditionen tro gav ejerne af de to klarvandede fiskesøer, Lene og Karl Emil Nielsen, solide rabatter til alle fremmødte og juniorer under 15 år fiskede endda gratis i fire timer ifølge med en voksen.
Det blev landet en halv snes flotte regnbuer på Powerbait, orm eller spinner og blandt junior-fiskerne vejede de tre største fisk 3,4 kg. fanget af Kristoffer, 3,95 fanget af Emil og 4,05 kg. fanget af Mikkel.
Efter slutfløjtet belønnede Lene Nielsen de tre unge storfangere med fine præmier – og der var trøstepræmier til alle børn og unge sponsoreret af Pure Fishing.
Efter 4 timers hyggeligt fiskeri bød Trend-juniorerne traditionen tro på grillpølser, brød og sodavand ad libitum.
To gedder og en laks på juniorturen
Bjerringbros juniorleder, Johannes Bigum, tilbød juniorerne en ”erstatningstur” til Gudenå, fordi fiskeriet var dårligt på den første tur pga. lavvande i åen. – Aron, Emil M, Jannik, Kristoffer og Oliver var tilmeldt den nye tur med Benny og Orla som chauffører. Desværre måtte Pernille og Per Johannsen melde afbud, fordi bilen strejkede.
Om formiddagen fiskede vi nedstrøms Ulstrup Bro ligesom sidst. En gedde fulgte efter Emils spinner uden at bide og vi så en gedde plaske i overfladen lige over for P-pladsen, men heller ikke den var interesseret.
Midt på dagen kørte vi op til renseanlægget ved Bjerringbro og her kom der mere gang i sagerne: Først satte Kristoffer ny personlig rekord med en fed hangedde på 75 cm og 3,0 kg, der næsten flåede hans kondomspinner i stykker. – Lidt senere tangerede Emil sin gedderekord med en fisk på 77 cm og 2,8 kg. Den tog en stor åle-efterligning. – Jannik sluttede festen med at genudsatte en flot nedfaldslaks på 83 cm.
Der er fanget en hel del flotte, store blanke laks op til 12,7 kg (i alt 7 over 10 kilo!) på Bjerringbro-foreningens del af den store å og vi hilste på en del laksefiskere, men så ingen fange noget. – Tak igen til juniorafdelingen i Bjerringbro for det gode samarbejde.
18/2 – Geddetur til Gudenå
Vi udsatte den årlige geddetur til Gudenå en uges tid pga. dagsfrost og en strid, iskold blæst fra øst – og det var en god beslutning, da vi i stedet fik 5 plusgrader og vind fra sydvest. Jannik, Emil M, Kristoffer, Oliver H samt Kasper og hans far Allan og Orla udgjorde holdet. Vi prøvede først på zone 6 neden for Ulstrup Bro og siden på zone 3 ved Bjerringbro. Drengene var flittige og fik gennemfisket en masse vand, men desværre uden fangst, så Orla genudsatte dagens eneste gedde på ca. 85 cm. der faldt for en af vore flash-fluer.
Forklaringen på det magre fiskeri skyldes formodentlig ekstremt lav vandstand i åen efter en usædvanlig nedbørsfattig vinter, hvor gedderne åbenbart havde forladt bredzonen og fundet nye ædepladser længere ude i åen. Vi havde alligevel en hyggelig dag og Emil og Jannik så en laks plaske midt i åen. Tak til juniorafdelingen i Bjerringbro, fordi vi må fiske i jeres store, spændende å – vi ser frem til at kunne gøre gengæld, når sommerfiskeriet kulminerer i Trend Å.
Juniortur til åen – 29/1
Det har været en meget mild og tør vinter, så den programmerede isfisketur blev (som så ofte før) ændret til en grønlænder-tur til vor lille å – med stort set samme gruppe som sidst:
Emil Lund og Emil Fragtrup, Jannik, Oliver, Kristoffer og hans far, Rune samt Benny og den gamle juniorleder.
Det er nogle seje gutter som med tiden sikkert vil fange mange fisk, hvis de fortsætter i samme stil – flere er allerede godt i gang! Så juniorlederen kunne bare slippe dem løs og selv svinge fluestangen et par timer, hvilket gav tre grønlændere på et Spejlæg st. 10 (se foto).Kristoffer blev dagens storfanger med en nedgænger på ca. 60 cm. og Rune fik en mindre nedgænger, mens Jannik fangede en lille bækørred. Alle junior-fisk blev fanget på Mepps’er og alt blev genudsat.
21. januar – Grønlænder-premiere for juniorer
Tre Emil’er (Fragtrup, Lund og Mogensen) var tilmeldt årets første fisketur sammen med Jannik, Oliver, Kristoffer og hans far, Rune, samt Brian og Orla. Så der var et fint fremmøde af vore yngste medlemmer og det lover jo godt for den kommende sæson. – Vejret var mere forårsagtigt end vinterligt med 5-6 plusgrader, solskin og let vind fra vest.
Brian fiskede neden for Hyllebjerg Bro sammen med Emil F og Jannik. Her fangede Emil dagens største fisk på en hjemmelavet Mepps – en noget slidt nedgænger-han, som blev genudsat så hurtigt, at den ikke blev målt (billedet).
Kristoffer og Rune fiskede sammen længere nedstrøms og de gjorde det supergodt med tre fisk hver: Fem grønlændere omkring målet og en mindre nedgænger. Ligeledes på Mepps 3 og alle seks fisk blev også genudsat. Rigtig godt gået! Resten af os måtte nøjes med forsigtige nap og den friske luft.
Turen sluttede i klubhuset, hvor Christian Bornholmer sluttede sig til det hyggelige selskab, og hvor vi traditionen tro fik en gang varm suppe med boller og brød.
Præmierefiskeriet 2017
Koldt vejr med frost holdt mange fra åen i mandags, hvor der var grønlænderpræmiere ved Trend Å. Der berettedes kun om en enkelt nedgænger og en grønlænder under målet.
Siden har Orla Bertram Nielsen dog været ved åen og har overlistet to grønlændere på flue. Læs Orlas rapport under Fangster 2017.